Sütőtökkrémleves: Búcsúzz a novembertől az ősz kedvenc ízével!

Vajban pirított kenyérkockával mennyei eledel.

Sütőtökkrémleves

Hozzávalók:

  • 80 dkg sütőtök
  • 2 paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • fehérbors

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk a vajon. Hozzáadjuk a sütőtököt, majd sózzuk és borsozzuk. Beledobjuk a negyedekbe vágott, héjától megfosztott paradicsomot is, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a sütőtököt. Fedő alatt körülbelül fél órát főzzük. Ha a sütőtök megpuhult, összeturmixoljuk, közben adagonként hozzáöntjük a tejszínt. Ezután néhány percig összeforraljuk a levest, majd reszelt sajttal, tökmaggal és vajban pirított kenyérkockával tálaljuk.

További isteni krémlevesekért lapozz a következő oldalra!

Fotók: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!