Oreós sajttorta, amihez még a sütőt sem kell bekapcsolnod

Néhány perc alatt összeállíthatod a mennyei édességet.

Oreós sajttorta

Hozzávalók (6 szelethez):

  • 36 db oreós keksz
  • 5 ek olvasztott vaj
  • 905 g krémsajt
  • 75 g cukor
  • 1 ek vaníliakivonat
  • 240 ml meleg tej
  • 8 g zselatin

Elkészítés:

A kekszeket egyesével szétszedjük: az egyik tálba mennek a kekszkorongok, a másikba a töltelék. A kekszet egy műanyag zacskóban morzsásra törjük, majd 50 grammnyit félreteszünk belőle. A többit az olvasztott vajjal addig keverjük, míg az egész nedves homok állagú nem lesz. Ezután egyenletes rétegben belenyomogatjuk egy 23 centis sütőforma aljába, majd félretesszük. A töltelékhez egy edényben alacsony hőfokon csomómentesre dolgozzuk a krémsajtot, a cukrot, a kekszkrémet és a vanília kivonatot. Ezután a meleg tejben egyenletesen elkevert zselatint is hozzáadjuk, majd egy-két rottyanás után levesszük a tölteléket a tűzről. A krémet eloszlatjuk a kekszes alapon, egyenletesre simítjuk a tetejét, majd rászitáljuk a korábban félretett kekszport. Négy óra hűtés után vághatjuk, kínálhatjuk önmagában vagy valamilyen szezonális gyümölccsel.

Az elkészítésben segítségedre lehet ez a videó:



View this post on Instagram


No bake cookies and cream cheesecake, always on my mind 💕

A post shared by Tasty (@buzzfeedtasty) on

További sütés nélküli édességekért lapozz a következő oldalra!

Videó: Instagram.com/buzzfeedtasty; Fotó: Tasty.co; Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!