Sült paradicsomos, ricottás frittata - Ellenállhatatlan reggeli
Ha már ötleted sincs, milyen reggelivel lephetnéd meg a családot hétvégén, akkor mutatunk egy szuper receptet! Tény, hogy nem 5 perc alatt készül el, de megéri a fáradságot!
Hozzávalók
- 2 csésze koktélparadicsom
- 1 tk olívaolaj
- 1 ek friss rozmaring
- 4 szál kakukkfű
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 tojás
- 6 ek ricotta
- só, bors
Elkészítés
Egy tepsit locsoljunk meg olívaolajjal, oszlassuk el rajta a koktélparadicsomokat, szórjuk meg az aprított rozmaringgal, kakukkfűvel, fokhagymával, sóval és borssal. 200 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt süssük meg. Közben egy tűzálló tálban verjük fel a tojást, és keverjük hozzá a ricottát és egy csipet sót. Ha a paradicsomok megsültek, forgassuk bele a tojásos keverékbe, és így tegyük be a sütőbe. 30-35 perc alatt süssük meg, ekkorra a teteje aranybarna lesz.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!