Fűszeres, pirított magvak házilag - Imádni fogod
Egy ízletes rágcsálnivaló receptjét mutatjuk be cikkünkben. Nem kell hozzá más, csak néhány fűszer és olajos magvak. Nagyon finom, érdemes kipróbálni!
Hozzávalók
- 200 g mogyoró
- 200 g mandula
- 200 g kesudió
- 1 ek kakukkfű
- 1 ek rozmaring
- 1 kis chilipaprika
- 1 tojásfehérje
- 1 ek só
- fél kk olaj
Elkészítés
A chilipaprikának szedjük ki a magjait és aprítsuk fel, majd keverjük bele a felvert tojásfehérjébe a kakukkfűvel, a rozmaringgal, a sóval, a mandulával, a kesudióval és a mogyoróval együtt. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, locsoljuk meg egy kis olajjal, majd egyenletesen oszlassuk el rajta az előbbi keveréket. 220 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt süssük készre. Hagyjuk kihűlni, majd fogyasztásig dobozban tároljuk, viszonylag sokáig eláll.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!