Sült paradicsom-krémleves sajtos krutonnal - Recept

A sült paradicsom-krémleves egy különleges és pikáns étel, ha már unjuk a hagyományos paradicsomlevest és szeretnénk valami újat kipróbálni.

Hozzávalók

  • 1 kg paradicsom
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 ág friss rozmaring
  • 1 dl olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • 1 liter zöldségleves
  • 4 szelet barna kenyér
  • 10 dkg parmezán sajt

Elkészítés

A paradicsomokat megmossuk, félbevágjuk és kiszedjük a csumájukat. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit és vágott felükkel lefelé rápakoljuk a paradicsomszeleteket. A fokhagymát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és a rozmaringgal együtt a paradicsomok tetejére szórjuk. Az olívaolajjal meglocsoljuk, picit sózzuk és borsozzuk, majd 180 ℃ -os sütőben, körülbelül egy óráig sütjük. Ha elkészült, leturmixoljuk és hozzáadjuk a zöldséglevest és még egyszer meghintjük egy pici sóval és borssal. Ha ezzel megvagyunk, elkészítjük a krutont. A kenyeret megpirítjuk, majd a héja nélkül felkockázzuk és összeforgatjuk a reszelt parmezánnal. A levest az elkészült krutonnal együtt tálaljuk.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: pepperedsalt.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!