Sült libamell - Igazi klasszikus

Ez az ízletes libamell is azt bizonyítja, hogy egy ínycsiklandozó fogás kedvéért érdemes a tradicionális recepteket egy kicsit megbolondítani.

Hozzávalók

  • 1 kg libamell
  • 1 evőkanál méz
  • 2 narancs héja
  • Csipetnyi só és bors
  • Egy darab karikákra szeletelt vöröshagyma

Elkészítés
A megmosott és szárazra törölt húst dörzsöljük be sóval és borssal. A libamellet tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben 170 fokon másfél órán keresztül sütjük, majd a hagymakarikákat és a narancsok héját hozzáadva visszatesszük a sütőbe újabb fél órára. Ezután a libamell bőrét megkenjük a mézzel, s további tíz percig sütjük.

Próbáld ki a kacsacombot ribizlis lilakáposztával!

Oldalak

Fashion&Beauty
Lifestyle
A Bakban feltörhet egy rég elfojtott érzés és durván felkavarja. Napi horoszkóp!
Sztárok
Bár a sztárok között gyakorta szövődnek elszakíthatatlannak tűnő köteléket, sajnos a hírességek barátságai is megszakadhatnak olykor akár a hírnévnek, a rivalizálásnak, vagy éppen személyes problémák...