Narancsos-fahéjas sütiszeletek

A karácsonyi édességözön után jól fog esni ez a friss és kevésbé édeskés finomság.

Hozzávalók

A tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg cukor
  • 150 ml olaj
  • 150 ml hígított narancslé
  • 4 tojás

A krémhez:

  • 45 dkg Mascarpone sajt
  • 30 dkg tejföl
  • 4-5 evőkanál cukor
  • 25 dkg tejszín
  • 1 teáskanál fahéj

Elkészítés
A tészta hozzávalóit összekeverjük, kivajazott tepsibe öntjük, majd megsütjük. Mialatt kihűl, a mascarpone sajtot összekeverjük a tejföllel, majd ehhez hozzáadunk 3-4 evőkanál cukrot. Végül hozzáadjuk a felvert tejszínt, majd a fahéjat és a maradék cukrot. Ezt a krémet a kihűlt tészta tetejére simítjuk, majd a tetejét megszórjuk fahéjjal.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!