Könnyed hétindító – sült lazacfilé rukkola salátával

Gyors, könnyű és egészséges halas különlegesség, akár a hétköznapokra is.

Sült lazacfilé rukkola salátával

Hozzávalók:

  • 30 dkg lazac
  • 15 dkg rukkola
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom
  • 2 ek vaj
  • bors
  • 2-3 ek olívaolaj

Elkészítés:

A lazacot bepácoljuk a citrom levével, a sóval és a borssal, és fél órán át hagyjuk pihenni. Közben elkészítjük a salátát: az alaposan megmosott és lecsöpögtetett rukkolát egy tálba tesszük, majd összekeverjük a félbe vágott koktélparadicsomokkal. Az öntethez egy kis tálkába teszünk olívaolajat, egy pici sót, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A halat néhány perc alatt vajon megsütjük, majd a salátával és az öntettel együtt tálaljuk.

Még két halas receptért lapozz a következő oldalra!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!