Sült csicseriborsó – egy egészséges, laktató és mennyei ropogtatnivaló

Édesen és sósan is isteni.

Sült csicseriborsó

Hozzávalók:

  • 400 g csicseriborsó konzerv
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • füstölt pirospaprika ízlés szerint
  • 2 ek olaj (olíva vagy napraforgó)

Elkészítés:

Leöntjük a konzerv levét, vízzel leöblítjük és hagyjuk lecsepegni a csicseriborsót. A szemeket sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd meglocsoljuk az olajjal és ízlés szerint fűszerezzük. Az egészet alaposan összeforgatjuk úgy, hogy minden csicseriborsót egyenletesen "öleljenek át" a fűszerek. Sütés közben többször forgassuk át a borsókat, amelyek egyébként kb. fél óra alatt aranybarnára sülnek. Ha kihűlt, már csemegézhetjük is.

További ízletes falatkákért lapozz!

Fotó, leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!