Ennél valami édeset? Ez a habkönnyű áfonyás piskóta maga a mennyország

Egy íncsiklandó süti hétvégére.

Áfonyás piskóta

Hozzávalók:

  • 110 g liszt
  • 40 g vanília pudingpor
  • 5 tojás
  • 150 g cukor
  • 30 dkg áfonya

Elkészítés:

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, közben lassanként hozzáadjuk a cukrot és a tojások sárgáját. Óvatosan beleforgatjuk a liszttel elkevert vaníliapudingot is, és ha már csomómentes, a tortaformába öntjük a masszát. Az előzőleg lisztben megforgatott áfonyaszemeket belepotyogtatjuk a tésztába, így nem süllyednek le a süti aljára. 180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütéssel kb. 20 percig sütjük, ezután, levéve a hőmérsékletet 170 fokra, még 20-25 percig. Sütés közben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, különben a piskóta összeesik. Ha kihűlt, felszeletelve, esetleg porcukorral a tetején már haraphatjuk is.

További isteni piskótás receptért lapozz!

Fotó, leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!