Tojás minden mennyiségben – Stefánia szelet, egy kiváló húsvéti recept

Egyszerű, laktató és gyors – kell ennél több?

Stefánia szelet

Hozzávalók:

  • 1 kg darált sertéshús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 2 db zsemle
  • olaj
  • pirospaprika
  • só, bors
  • 4 db főtt tojás a töltéshez

Elkészítés:

A zsemléket vízbe áztatjuk, az apróra vágott vöröshagymát pedig egy kevés olajon megdinszteljük. A darált húst egy tálba tesszük, ráütjük a nyers tojásokat, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük. A zsemléket jól kinyomkodjuk, és ezt is a húshoz adjuk, valamint az olajon megfonnyasztott hagymát, és a zúzott fokhagyma gerezdeket is, majd az egészet jól összedolgozzuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsire a massza egy részéből körülbelül 10-15 centiméteres csíkot formázunk, amire rátesszük a keményre főtt, megtisztított tojásokat, majd egy következő réteg hússal lefedjük a tetejét, és jól betakarjuk vele a tojásokat. Előmelegített sütőben 190-200 fokon egy órán át sütjük fóliával letakarva, a 60 perc elteltével pedig levesszük az alufóliát, meglocsoljuk a hús tetejét a kifolyt szafttal, és további fél órát sütjük, hogy szépen megpiruljon.

További két húsvéti receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!