Spenótos palacsinta, a félórás finomság

Lassan már mindenki kipukkad a karácsonyi menü utolsó morzsáitól, ezért mára inkább egy könnyű de laktató ételt hoztunk nektek, amit ráadásul nagyon gyorsan össze tudtok dobni!

Spenótos palacsinta

Hozzávalók a palacsintához:

  • 2 dl tej,
  • 1 dl szóda,
  • 2 db tojás,
  • 1 dkg cukor,
  • csipetnyi só,
  • 20 dkg liszt

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 3 dl tej,
  • 20 dkg spenót,
  • 0,5 dl olaj,
  • 2 dkg liszt,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • csipetnyi só,
  • 2 dl tejföl,
  • 2 db tojás,
  • 20 dkg trapista sajt,
  • 5 dkg vaj

Elkészítés:

A palacsintatésztát csomómentesen elkeverjük és kisütjük. A leveles spenótot 1 l vízben kevés szódabikarbónával leforrázzuk. Olajból és a lisztből rántást készítünk, majd a zúzott fokhagymát, a csipetnyi sót a leforrázott spenóthoz keverjük, és felengedjük 3 dl tejjel. Körülbelül 15 perc alatt sűrűre főzzük. Megtöltjük a palacsintát spenóttal, majd háromszögre hajtjuk vagy csak simán betekerjük. Tejfölt öntünk a tetejére és reszelt sajttal koronázzuk meg. Tipp: A palacsintákat bőségesen meglocsolva tejföllel és sajttal, akár pár percig sütőben is süthetjük.

Még két finom vacsora receptjéért kattints a következő oldalra!

Fotó:123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!