Spenótfőzelék - Recept
A főzelék nem csak egészséges, de még gyorsan el is készül, így nem kell egész nap a konyhában állnunk, és még valami jót is teszünk a szervezetünkkel.
Hozzávalók
- 15-20 dkg spenót
- 2,5 dl víz
- 4-5 nagyobb fokhagyma
- 4 dl főzőtejszín
- 3-3,5 ek rizsliszt
Elkészítés
A spenótot megmossuk, apróra vágjuk, és felrakjuk egy lábasba 2 dl főzőtejszínnel és 2 dl vízzel főni. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát. Közepes gázon hagyjuk főni. Míg rotyog, addig a maradék főzőtejszínt összekeverjük a rizsliszttel, majd belekeverjük a spenótba. Megvárjuk, hogy felrotyogjon, és kész is.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!