Fagyi szelet - Recept

Bár fagylalt nincs benne, a Fagyi szelet a jeges finomság nélkül is ínycsiklandó, nem mellesleg könnyen el is készíthető.
Hozzávalók
A tésztához
- 4 tojás
- 10 evőkanál víz
- 25 dkg kristálycukor
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
A krémhez
- 3 tojássárgája
- 3 dl tej
- 3 evőkanál rétesliszt
- 25 dkg sütőmargarin
- 25 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
A mázhoz
- 3 tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
Elkészítés
A tésztához a 4 tojássárgáját, hozzáadva a 10 evőkanál vizet és a 25 dkg cukrot, habosra keverjük, majd belekeverjük a diót, a lisztet és a sütőport, végül a keményre vert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a 3 tojássárgáját, a 3 dl tejjel és 3 evőkanál rétesliszttel csomómentes krémmé főzzük. Ha kihűlt a krém, összedolgozzuk a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra kevert margarinnal. A krémet a kihűlt tésztára kenjük.
A mázhoz a 3 tojásfehérjét, 15 dkg porcukorral keverve, gőz fölött kemény habbá verjük és a krémre kenjük. A tetejére csokit reszelünk.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!