Spagetti citrommal és fekete olajbogyókkal

A paradicsomos spagetti az egyik legkedveltebb étel, de egy idő után elég unalmassá válik. Próbáljátok ki ezen olasz kaja különlegesebb változatát.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    125 ml extraszűz olívaolaj
  • 2 egész citrom héja, vékony csíkokra vágva
  • a 2 citrom leve
  • 150 g kimagozott fekete olajbogyó, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 16 bazsalikomlevél, apróra vágva
  • só, bors
  • 500 g spagetti

Elkészítés

Keverjük össze az olajbogyókat az olajjal, a citrom héjával, a fokhagymával és a bazsalikommal egy nagyobb tálban. Sózzuk és borsozzuk meg.
Főzzük meg a spagettit bő, forró sós vízben al dente. Szűrjük le és tegyük a szószhoz. Rázzuk jól össze. Rakjuk át a tésztát egy kínálótálba. Forrón tálaljuk.

Spagetti rukkolával és rákkal

Oldalak

Szólj hozzá Te is!