Sörben sült csülök - Recept
Aki nem veti meg az ízes, laktató finomságokat, és még jó ideig nem tervezi, hogy komoly diétába kezd, az ne hagyja ki a sörben sült csülök receptjét. Az egész család imádni fogja!
Hozzávalók
- 2 db szép csülök
- 1 nagy fej hagyma
- 10 cikk fokhagyma
- 1 mokkáskanálnyi reszelt gyömbér
- 1 üveg sör
- só, bors
- kevés sertészsír
Elkészítés
A csülköket mossuk meg, csöpögtessük le, majd kenjük be alaposan az olajban elkevert fűszerekkel: a reszelt gyömbérrel, a hagymával, fokhagymával (ezeket is lereszelhetjük akár), a sóval és a borssal. Célszerű a húst egy nappal az elkészítése előtt befűszerezni, mert így sokkal jobban beszívja az aromákat! Zsírozzunk ki egy lefedhető tepsit vagy jénai edényt, fektessük bele a húsokat, majd öntsük fel a sörrel, ami porhanyóssá, mégis ropogóssá teszi a csülköt. Fedjük be, és mehet is a sütőbe, 180 fokon!
Néhány perc után vegyük lejjebb a sütő hőfokát, és kb. egy óra alatt fedő alatt pároljuk. Közben természetesen ellenőrizzük, hogy van-e alatta elegendő lé, ha nincs, pótoljuk vízzel. Ha a hús megpuhult, akkor vegyük le a fedőt, locsolgassuk meg az isteni szafttal, majd hagyjuk ropogósra pirulni. A kész csülköket ízlésesen szeleteljük fel, és a szaftjával együtt, krumplival, savanyú káposztával, kompóttal tálaljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!