Sörrel karamellizált sertésoldalas, cékla chipsszel

Tökéletes étel egy jó kis barna sör mellé.

Sörrel karamellizált sertésoldalas, cékla chipsszel

Hogyan is csúszhatna jobban egy finom sör, mint ízletes falatkák társaságában? A tavalyi nagy siker után a Sör mi több 2017-ben is kereste Magyarország legjobb sörkorcsolyáit. Most a Barna sör kategória egyik nyertes receptjét hoztuk el nektek.

Hozzávalók:

  • 20 dkg cékla
  • 15 dkg oldalas
  • 2 dl barna sör
  • édes kömény
  • szecsuani bors
  • fahéj virág (szárított)
  • só, olaj, ketchup

Elkészítés:

Az oldalast sóval, édesköménnyel, szecsuani borssal, fahéjvirággal, és olajjal bedörzsöljük. Tepsiben alufóliával lefedve, a sört hozzáadva, puhára pároljuk sütőben. A megpárolt oldalast a bordacsontok mentén felszeleteljük, serpenyőbe helyezzük a pecsenye levéből és ketchuppal hozzáadva. Addig pirítjuk a serpenyőben, míg a ketchupos emulzió rá nem sül teljesen az oldalasra, rá nem karamellizálódik. A céklát hámozzuk és hajszálvékonyan felszeleteljük, bő forró olajban. Ropogósra sütjük, még melegen sózzuk.

Még töb finom receptért kattints a következő oldalra!

Fotó:sörmitöbb

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!