Ezt a sonkás-sajtos gofrit próbáld ki, ha már unod az édes verziót

Pofonegyszerű, gyors és még olcsó is.

Sonkás-sajtos gofri

Hozzávalók:

  • 1 1/2 bögre liszt
  • 1 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál cukor
  • 1/4 teáskanál só
  • 1 1/2 bögre tej
  • 1 nagy tojás enyhén felverve
  • 4 evőkanál sótlan vaj megolvasztva
  • 10 dkg vékonyra vágott sonka
  • 1 bögre reszelt trappista

Elkészítés:

1. Kapcsold be a gofrisütőt, had melegedjen, amíg összerakod a tésztát. Először a lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót keverd el egy nagy edényben. Majd jöhet a tej, a tojás és a vaj összekeverése. Ezt apránként adagold a lisztes keverékhez mindaddig, míg lágy, egy állagú tésztát nem kapsz. Végül add hozzá a sonkát és a sajtot.

2. Olajozd be picit a gofrisütőt, majd egyenletesen oszlass el benne kb. 3/4 bögre tésztát. Süsd addig, míg a gofri arany színt nem kap, ez általában 8-10 percet vesz igénybe (de persze a sütő erőssége is sokat befolyásol ezért figyeld, nehogy odakapjon). Edd, amíg meleg és variáld különböző feltétekkel. Fogyaszthatod friss zöldséggel, túróval vagy kipróbálhatod magában is, mindenhogy ízletes finomság.

Több szuper receptért kattints a következő oldalra!

Fotó:123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!

Kövess minket a Facebookon is!