A legjobb spagetti pite, ha finom és olcsó megoldásra vágysz

Pénztárcabarát recept a zsúfolt hétköznapokra.

Spagetti pite:

Hozzávalók:

  • 1 csomag nyers spagetti
  • 2 evőkanál sótlan vaj
  • 8 nagy tojás
  • 1/2 bögre tej
  • 3/4 bögre apróra vágott bacon szalonna
  • 3 vékonyra szeletelt zöldhagyma (csak a zöld részek)
  • Só és bors ízlés szerint
  • 1/4 csésze apróra vágott parmezán sajt
  • 1/4 csésze reszelt trappista (megszórni a tetejét)

Elkészítés

1. Forralj sós vizet egy lábosban, majd ha felforrt add hozzá a spagettit és főzd a csomagolási utasítások szerint gyakran kevergetve, amíg al dente nem lesz (vagyis amíg haraphatóvá válik, mondhatni félkész állapotig). Szűrd le a tésztát majd hideg vízzel alaposan öblítsd le.

2. Melegítsd elő a sütőt 200°-ra. Egy tálban keverd össze a tojásokat, a tejet, a szalonnát, a zöldhagymát, a borsot és a parmezánt. Ezután pedig mehet bele a spagetti is. Töltsd át a keveréket egy kivajazott tepsibe és egyenletesen terítsd szét benne. Ezt takard le alufóliával és süsd 15-20 percig. Végül vedd le róla a fóliát, a tetejét szórd meg a trappistával és hagyd még kb. 10 percig, hogy szép aranybarnára piruljon. Ha szükséges, ehhez picit vedd feljebb a hőfokot.

Még több szuper receptért kattints a következő oldalra!

Fotó:123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!