Gluténmentes snidlinges-sajtos tallér - Újévi életmentő sós nasi, pillanatok alatt
Mivel az új év első napja általában lustálkodással telik, és még a szilveszteri tombolás alkohol maradéka munkálkodik a szervezetünkben, jól eshet pár falat sós nasi, amit most snidlinges-sajtos tallér formájában hoztam el Neked. Mutatom is a receptet!
Hozzávalók (20-25 db-hoz)
- 90 g gluténmentes liszt (kukoricaliszt, rizsliszt)
- 50 g kukoricaliszt
- 100 g növényi margarin (szobahőmérsékletű)
- 250 g reszelt sajt
- 2 szál snidling apróra vágva
- csipet só, kevés őrölt fehér bors
- fél teáskanál szódabikarbóna
Elkészítés
Az összes alapanyagból tésztát gyúrunk, majd a masszát legalább fél órára hűtőbe tesszük. Ha letelt az idő, kivesszük és kisebb darabokat csípve, kb. 4 cm-es golyókat formázunk belőle, majd a kis labdákat összelapítjuk, hogy tallérokat kapjunk (előtte be is lisztezhetjük a tenyerünket). Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és előmelegített sütőben, 170 fokon, negyed órát sütjük. Kész is vagyunk, várjuk meg, míg kihűlnek és kedvünkre ropogtathatunk!
Ha szereted az ehhez hasonló sajtos, sós rágcsálnivalókat, akkor készítsd el az isteni sajtos rudat is, aminek a receptje vár a következő oldalon!