Élsz-halsz a magyaros ízekért? Akkor próbáld ki ezt a sertéspaprikást!
Minden ujjad megnyalod utána.
Sertéspaprikás
Hozzávalók:
- 80 dkg sertéshús
- 5 dkg zsír
- 1 kk pirospaprika
- 1 kisebb vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 nagyobb zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 kk paradicsompüré
- 2 dl tejföl
- só
- bors
Elkészítés:
A megtisztított és apró kockákra vágott hagymát a zsíron kissé megpirítjuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát és rádobjuk a húst. Megforgatjuk az egészet és visszatesszük a tűzre. Belevágjuk a paprikát, a paradicsomot, valamint a zúzott fokhagymát és sózzuk, borsozzuk. Ezután felengedjük egy kis vízzel és fedő alatt puhára pároljuk. Ha már kész a hús, hőkiegyenlítéses módszerrel ráöntjük a tejfölt is, amivel még kb. 5 percig főzzük. Nokedlivel, tésztával tálaljuk.