Élsz-halsz a magyaros ízekért? Akkor próbáld ki ezt a sertéspaprikást!

Minden ujjad megnyalod utána.

Sertéspaprikás

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertéshús
  • 5 dkg zsír
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 kk paradicsompüré
  • 2 dl tejföl
  • bors

Elkészítés:

A megtisztított és apró kockákra vágott hagymát a zsíron kissé megpirítjuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát és rádobjuk a húst. Megforgatjuk az egészet és visszatesszük a tűzre. Belevágjuk a paprikát, a paradicsomot, valamint a zúzott fokhagymát és sózzuk, borsozzuk. Ezután felengedjük egy kis vízzel és fedő alatt puhára pároljuk. Ha már kész a hús, hőkiegyenlítéses módszerrel ráöntjük a tejfölt is, amivel még kb. 5 percig főzzük. Nokedlivel, tésztával tálaljuk.

További magyaros receptek a következő oldalon.

Fotó, leadfotó: enkonyham.blogspot.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!