Sertéskaraj gombás mártással - Mind a 10 ujjad megnyalod utána
Ez az isteni gombás mártásos sertéskaraj remek választás lehet hétvégére vagy akár már ma ebédre. Máris mutatjuk, hogyan kell elkészíteni!
Hozzávalók
- 6 szelet kicsontozott karaj
- 1 csésze liszt
- 1 tk hagymapor
- 1 tk pirospaprika
- ½ tk só
- bors ízlés szerint
- 3 ek olívaolaj
- 3 ek vaj
- 3 csésze szeletelt gomba
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ½ csésze alaplé
- ¼ csésze tejszín
Elkészítés
Egy edényben keverjünk össze ¾ csésze lisztet a hagymaporral, a pirospaprikával, a sóval és a borssal. Forgassuk meg ebben a karajszeleteket, majd 3 evőkanál olívaolajon pirítsuk meg. Ha mindkét oldala jól megsült, vegyük ki a serpenyőből a húsokat. A serpenyőben olvasszunk fel vajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt gombát és a felaprított hagymát. Pároljuk meg, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. Enyhén sózzuk, borsozzuk. Ekkor szórjuk meg negyed csésze liszttel és keverjük össze. Adjuk hozzá az alaplevet és a tejszínt. Kevergetve főzzük tovább, majd tegyük bele vissza a karajszeleteket. 3-5 perc alatt főzzük össze, majd krumplipürével tálaljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!