Csak ecet és burgonya – Savanyú krumplileves, az olcsó, gyors és egyszerű étel

Klasszikus recept, amit mindenki imád.

Savanyú krumplileves kolbásszal

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek olaj
  • 2 tk pirospaprika
  • 1 ek liszt
  • 1 ek ecet
  • 4 db babérlevél
  • füstölt kolbász ízlés szerint

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk, és sós vízben feltesszük főni, amibe beledobjuk a babérleveleket is – a víz annyi legyen a krumplin, hogy kétszeresen ellepje azt. Amíg a krumpli fő, elkészítjük a rántást. A forró olajhoz hozzáadjuk a lisztet, picit megpirítjuk, majd beleszórjuk a pirospaprikát is, és alaposan elkeverjük a tejföllel úgy, hogy közben lehúzzuk a tűzről. Körülbelül 2 dl vizet is hozzákeverünk, hogy csomómentes legyen a végeredmény. Amikor a krumpli puhára főtt, szűrőn át hozzáadjuk a rántást, és még legalább 10 percig főzzük, miközben belekeverjük az ecetet is. A karikákra vágott kolbászt egy serpenyőben megpirítjuk, és tálaláskor a levesbe rakjuk.

További két levesért lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!