Salátarecept egy különleges összetevővel

A pagodakarfiol kalóriaszegény, rendkívül egészséges és még finom is.

Pagodakarfiolos babsaláta

Hozzávalók

Saláta:

  • Egy marék aprított petrezselyem
  • 1 doboz szűrt, szárított fehér bab
  • 2 fej pagodakarfiol

Öntet:

  • 1 kanál fehérecet és 5 kanál olívaolaj
  • 2 teáskanál narancshéj és 1 kanál narancslé
  • 2 kanál apróra darabolt kapribogyó
  • egy nagy csipet só és bors

Elkészítés

  1. A karfiolbimbókat válaszd szét kisebb darabokra.
  2. Párold puhává őket 8-10 perc alatt.
  3. Ha elkészült, tedd a megfőtt zöldségeket egy jéggel teli tálba, hogy megőrizzük friss, szép zöld színüket.
  4. Következzék az öntet: keverj össze narancshéjat, narancslevet, ecetet, kapribogyót, olíva olajat, csipetnyi sót és borsot.
  5. Majd a főtt pagodakarfiolt keverd össze fehérbabbal, és hintsd meg egy kis petrezselyemmel.
  6. Add hozzá a dresszinget, és tálald teljed kiőrlésű kenyérrel. Jó étvágyat!
Fotó, lead: 123rf.com
Forrás: https://www.walmark.hu/magazin/pagoda-karfiol-receptek

Oldalak