Sajtos spárgakrémleves - Recept

Ha egy különleges ízvilágú krémlevesre vágyunk, máris mutatunk egy remek ötletet! Azoknak is ízleni fog, akik egyébként nem rajonganak a spárgáért.

Hozzávalók

  • 50 dkg zöld spárga
  • 10 dkg sajtkrém
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 kk só
  • 1 mk fehérbors
  • 1 kk kristálycukor

Elkészítés

A spárgákat tisztítsuk meg alaposan, majd a fás részeit törjük le. Vágjuk apróbb darabokra, hogy könnyebben megpuhuljon és nagyjából másfél liter - sóval, borssal és cukorral ízesített - vízben főzzük meg. Vegyük le a tűzről és hagyjuk, hadd hűljön egy kicsit. Ezt követően botmixerrel pürésítsük. Tegyük vissza a tűzre, majd adjuk hozzá a tejszínt és a krémsajtot. Ha összefőttek a hozzávalók, máris tálalhatjuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: glorioussouprecipes.com

Oldalak

Sztárok
Szerencsétlenségek sorozata nehezíti meg mostanában Kárpáti Rebeka életét, ráadásul a TV2 csatornáján futó Zsákbamacska sajtótájékoztatójára is mankóval érkezett – sérüléséről bővebben mesélt a...
Lifestyle
Úgy néz ki az ingyen pia még arra is rá tudja venni az embereket, hogy tegyék le a telefonjukat. Eldőlt, hogy a bortól minden mámorosabb!
Utazás