Ecetes ribizli - Recept

Elsőre talán kissé furcsán hangzik a neve, de az ecetes ribizli remekül feldobja például a vadhúsokat. Érdemes belőle eltenni, a végeredmény nagyon finom!

Hozzávalók

  • 1,5 kg ribizli
  • 30 dkg cukor
  • 5 dl borecet
  • ​fahéj, szegfűszeg

Elkészítés

Főzzünk szirupot: tegyük fel főni a borecetet a cukorral, ízesítsük egy kis fahéjdarabbal és szegfűszeggel. Miközben forr, szedjük le a habját és vegyük ki belőle a fűszereket. Ha elég sűrűvé vált, tegyük bele az alaposan megtisztított és leszemezett ribizlit. Ha összeforrt, tegyük félre. A második nap szűrjük le a levét, forraljuk fel, hűtsük le és ismét öntsük rá a gyümölcsre. Ugyanezt végezzük el a második napon is. Végül töltsük a ribizlit üvegekbe és így öntsük rá a szirupot. Kössük le az üveget és a víz forrásától számított 10 percig dunsztoljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: cabinorganic.wordpress.com

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
A téma a mobiltelefonok széleskörű elterjedése óta foglalkoztatja az emberiséget, de vajon mi a teljes igazság? Tényleg agyrákot okozhat a túlzásba vitt mobilhasználat?
Lifestyle
Sztárok
Szeptemberben közölte a nagyérdeművel a jó hírt Katalin hercegné, miszerint kemoterápiás kezelésének végéhez ért, ám a munkába csak fokozatosan tervez visszatérni, emiatt pedig egyelőre továbbra is...