Sajtos galuska - Recept

Ha unod már a normál galuskát, akkor próbáld ki a sajtos változatot! Egyszerű elkészíteni, finom, és nagyon sok mindenhez passzol.

Hozzávalók

  • 0,5 l tej
  • 10 dkg búzadara
  • 1 db tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 dkg zsír
  • 2 dkg vaj
  • reszelt szerecsendió

Elkészítés

A megsózott tejet megforrósítjuk, és állandóan kevergetve, belefőzzük a darát. Addig főzzük kevergetéssel, míg az edény falától el nem válik, akkor a tűzről levéve eldolgozzuk benne a sajt felét és a tojást. A zsírt a vajjal együtt felolvasztjuk, és egy kiskanalat meg-megmártva benne, a kihűlt darából jókora galuskákat szaggatunk. Egy tálba rakjuk, a tetejét megöntözzük a maradék zsiradékkal, ráhintjük a maradék sajtot, és a sütőben jól átmelegítjük, de nem sütjük ropogósra.

Ha szereted a galuskát, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a cikket másokkal is!

Fotó: chocolatesuze.com

Oldalak

  • 1
  • 2
Címkék:

Szólj hozzá Te is!