Sajtos galuska - Recept
Ha unod már a normál galuskát, akkor próbáld ki a sajtos változatot! Egyszerű elkészíteni, finom, és nagyon sok mindenhez passzol.
Hozzávalók
- 0,5 l tej
- 10 dkg búzadara
- 1 db tojás
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 dkg zsír
- 2 dkg vaj
- só
- reszelt szerecsendió
Elkészítés
A megsózott tejet megforrósítjuk, és állandóan kevergetve, belefőzzük a darát. Addig főzzük kevergetéssel, míg az edény falától el nem válik, akkor a tűzről levéve eldolgozzuk benne a sajt felét és a tojást. A zsírt a vajjal együtt felolvasztjuk, és egy kiskanalat meg-megmártva benne, a kihűlt darából jókora galuskákat szaggatunk. Egy tálba rakjuk, a tetejét megöntözzük a maradék zsiradékkal, ráhintjük a maradék sajtot, és a sütőben jól átmelegítjük, de nem sütjük ropogósra.
Ha szereted a galuskát, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a cikket másokkal is!