Sajtos cukkinipuffancs
Habkönnyű ez a zöldséges puffancs, és mert nem olajban sül, büntetlenül ehetjük. Önmagában vagy tejföllel, de köretként is kiváló.
Sajtos cukkinipuffancs
Hozzávalók
- 1 közepes cukkini
- 10-15 dkg reszelt sajt (lehet vegyesen is)
- 2 tojás
- 5 dkg panko morzsa
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 1 tk fokhagymapor
- só, bors
Elkészítés:
Almareszelőn gyaluljuk le a cukkinit. Kis állás után, jó alaposan nyomkodjuk ki. Keverjük össze az összes hozzávalót. Melegítsük be a sütőt. Tegyünk egy tepsibe sütőpapírt. Fagylaltoskanállal adagoljuk rá a masszát (ha nincs, használhatunk evőkanalat is). 170 fokon süssük 20-25 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Melegen tálaljuk.