Sajtkrémes-paradicsomos tészta csirkefalatkákkal
Íncsiklandozó tésztás finomság megspékelve sajtkrémmel, paradicsommal és ellenállhatatlan csirkefalatkákkal.
Hozzávalók
- 2 db csirkemellfilé
- 5 dkg vaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 db ömlesztett natúr sajtkrém (20dkg)
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 db 40 dkg-os hámozott paradicsom konzerv
- 50 dkg színes farfalle
- kevés olívaolaj
- reszelt sajt ízlés szerint
- kb. fél dl víz
- kevés kristálycukor
- bors, curry, majoránna
- ételízesítő
Elkészítés
Felaprítjuk a vöröshagymát és megpirítjuk a vaj és az olaj keverékén. Beletesszük a kis kockákra vágott csirkemellet és kicsit sütjük. Ráöntjük a paradicsomkonzervet, megfűszerezzük, majd belerakunk egy kis cukrot és megszórjuk ételízesítővel. Ezután beletesszük a reszelt fokhagymát. Hozzáadunk egy kis vizet és összefőzzük. Összetörjük a paradicsomot, belenyomjuk a sajtot és felforraljuk. Közben a tésztát kifőzzük sós vízben, leszűrjük és rátesszük a mártásra. Összemelegítjük, néha kevergetjük, majd hagyjuk állni 20 percet, amíg a tészta magába nem szívja a szaftot. Végül megszórjuk sajttal.
Tálalásnál bármilyen sajtot rászórhatunk a tetejére. Ízletes ebéd a család valamennyi tagjának! Ha szereted a tésztás finomságokat, kóstold meg a majonézes-csirkemelles rakott tészta receptünket is!