Rumpuncs - A Karib-szigetek legnépszerűbb itala
Mi jut eszedbe először, ha a Karibi térségre gondolsz? A zene? A vibrálóan színes, ízekben gazdag ételek? A jerk húsok és a babos rizs? Pedig mindez csak egy-egy szelete a karibi életérzésnek.
Nemzeti ételek és a helyi különlegességek
A GoodFood augusztusi lapszámában most arra csábítunk, hogy járd velünk körbe ezt a vidéket az ételeken keresztül. Most öt recepten keresztül mutatjuk be neked a nemzeti ételeket és a helyi különlegességeket, köztük a térség legnépszerűbb italát, a Rumpuncsot. Bár minden családnak megvan hozzá a tökéletesnek tartott receptje, de általában követik a nemzedékről nemzedékre szálló rigmust, miszerint kell bele „egy rész savanyú, két rész édes, három erős, és négy gyenge”.
Hozzávalók
- 2 főre, 5 perc elkészítés + 1 óra hűtés, sütést-főzést nem igényel, könnyű
- 175 ml frissen facsart narancslé
- 75 ml frissen facsart citromlé
- 150 ml jó minőségű arany rum
- 50 ml cukorszirup
- pár csepp grenadinszirup
- pár csepp angostura keserűlikőr
- jégkocka
- jó csipetnyi frissen reszelt szerecsendió
- 2 narancskarika és 2 maraschino cseresznye a díszítéshez
Elkészítés
Öntsük a gyümölcsleveket, a rumot, a cukorszirupot, a grenadint és az angoszturát egy nagy kancsóba, és jól keverjük össze. Tegyük a hűtőbe 1 órára.
Jégkockákra öntve kínáljuk szerecsendióval meghintve, egy-egy narancskarikával és koktélpálcikára szúrt maraschino cseresznyével díszítve.
Tápérték-adatok
Adagonként: 271 kcal • 23 g szénhidrát • 22 g cukor • 1 g fehérje • zsírt, rostot és sót nem tartalmaz