Egy jó sült oldalast ebédre? Süsd pirosra, ropogósra!

Jól passzol hozzá bármilyen krumplis köret.

Sült oldalas

Hozzávalók:

  • 1 kg oldalas
  • 5 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 dl olaj

Elkészítése:

Az oldalast a csontok mentén feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk, rányomjuk a zúzott fokhagymát is, majd az olajjal alaposan összeforgatjuk. A húsokat egy tepsiben egymás mellé fektetjük, alufóliával lefedjük, majd 200 fokon, körülbelül 1-1,5 óra alatt puhára pároljuk. Ezután a fóliát levéve addig sütjük, míg a húsok meg nem pirulnak. Ecetes-hagymás burgonyasalátával, krumplipürével és rizzsel is isteni, de kitűnő feltét lehet bármilyen főzelékhez is.

Még két különleges oldalas receptért lapozz a következő oldalra!

Fotók: 123rf

Oldalak

Szólj hozzá Te is!