Ropogós karfiolfasírt - Vegetáriánus finomság

Ha szereted a karfiolt, ez a könnyed és ropogós fasírt is ízleni fog! Elkészítése nem bonyolult, megéri kipróbálni.

Hozzávalók

  • 50 dkg karfiol
  • 10 dkg sajt
  • 8 dkg liszt
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • 1 ek mustár
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés

A karfiolt tisztítsuk meg, szedjük rózsáira és enyhén sós vízben főzzük puhára. Ezt követően öntsük le róla a vizet, várjuk meg, míg kihűl, egy éles késsel aprítsuk fel és keverjük hozzá a tojásokat, a lereszelt sajtot és a lisztet. Ízesítsük egy kis mustárral, sóval és borssal. Gyúrjuk addig, míg masszát nem kapunk belőle. Hagyjuk pár percig pihenni, majd formázzunk belőle fasírtokat. Forgassuk bele zsemlemorzsába és forró olajban süssük ki.

Fotó: blissfullydelicious.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!