Ropogós diós-szezámos tallér - Cukormentes süti házilag

Egy könnyű, hétvégi ropogtatnivalóra vágysz, ami még diétás is? Készítsd el szerzőnk, a PaleoVital blog szerkesztőjének izgalmas receptjét és próbáld ki még ma!

Hozzávalók (12 kisebb koronghoz)

  • 2 ek. őrölt dió
  • Kb. 5 ek. szezámpehely vagy szezámmag – 10 dkg
  • 2 db tojás
  • Paleolit édesítő – Xukor0stevia vagy eritrit vagy méz (TED)

Elkészítés

Őröljük meg a diót az eritrittel. Tehetünk az őrleménybe külön steviát (elhagyható) vagy mézet. A masszába keverjük bele a két tojást. A tésztát lapítsuk el korong mélyedéses sütő formában – pl. szilikonosban, mert akkor még előzsírozni és liszttel kiszórni sem kell. Nagyobb mennyiség sütésénél két db sütőpapír között nyújtsuk ki a tésztát, és szúrjuk ki korongokat (Ezt a mennyiséget nagyobb mennyiségnél érdemes alkalmazni!); Tegyük egy sütőlapra a tallérokat, természetesen a felső zsírpapírt húzzuk le a tésztáról. Lassú tűzön, állandóan figyelve, hogy oda ne égjen, süssük a sütit ropogósra. Amikor kihűlt, szórjuk meg a tetejét porxukorral vagy kenjük be olvasztott fekete csokoládéval; avagy halmozzunk a korongok tetejére citromkrémet vagy kókuszhabot, tejszínhabot (TED).

Olvasd el ezt is

Diós-málnás szelet - A legjobb, diétás verzió

Oldalak

Sztárok
Zsédenyi Adrienn, azaz Zséda mélyen magába zárkózott, és nem akart mesélni a válásáról. Most úgy döntött, itt az idő megnyitnia az érzéseit mások előtt.
Utazás
A Wolt cég egyik biciklis futára nem igazán féltette az életét. Alaposan áthágott néhány KRESZ-szabályt, és másokat is veszélyeztetett.
Sztárok
A népszerű műsorvezető a Balázsék szerda reggeli adásában árult el érdekes "kulisszatitkot" a Liverpool futballistájáról.