Ropogós diós-szezámos tallér - Cukormentes süti házilag

Egy könnyű, hétvégi ropogtatnivalóra vágysz, ami még diétás is? Készítsd el szerzőnk, a PaleoVital blog szerkesztőjének izgalmas receptjét és próbáld ki még ma!

Hozzávalók (12 kisebb koronghoz)

  • 2 ek. őrölt dió
  • Kb. 5 ek. szezámpehely vagy szezámmag – 10 dkg
  • 2 db tojás
  • Paleolit édesítő – Xukor0stevia vagy eritrit vagy méz (TED)

Elkészítés

Őröljük meg a diót az eritrittel. Tehetünk az őrleménybe külön steviát (elhagyható) vagy mézet. A masszába keverjük bele a két tojást. A tésztát lapítsuk el korong mélyedéses sütő formában – pl. szilikonosban, mert akkor még előzsírozni és liszttel kiszórni sem kell. Nagyobb mennyiség sütésénél két db sütőpapír között nyújtsuk ki a tésztát, és szúrjuk ki korongokat (Ezt a mennyiséget nagyobb mennyiségnél érdemes alkalmazni!); Tegyük egy sütőlapra a tallérokat, természetesen a felső zsírpapírt húzzuk le a tésztáról. Lassú tűzön, állandóan figyelve, hogy oda ne égjen, süssük a sütit ropogósra. Amikor kihűlt, szórjuk meg a tetejét porxukorral vagy kenjük be olvasztott fekete csokoládéval; avagy halmozzunk a korongok tetejére citromkrémet vagy kókuszhabot, tejszínhabot (TED).

Olvasd el ezt is

Diós-málnás szelet - A legjobb, diétás verzió

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Sztárok
A walesi herceg évek óta védelmezi feleségét és családját, éppen ezért volt nagyon dühös, amikor Katalinról egy titkos fotót tett közzé valaki.
Lifestyle
Ez a kérdés nemcsak segíthet megérteni a partneredet, de egy jó alap lehet egy mélyebb beszélgetéshez is, ahol kiderítheted, mennyire képes együtt érezni másokkal, és hogyan kezeli a kapcsolatait.
Lifestyle
Különösen érzékenyek, és hajlamosak arra, hogy minden apró megjegyzést vagy helyzetet a szívükre vegyenek.