Ropogós briós házilag - A húsvét kedvence lesz
Mindjárt itt a húsvét, de még nem tudod, milyen süteményt süss? Próbáld ki a következő házi briós receptet, az egész család tetszését el fogja nyerni!
Hozzávalók
- 33 dkg liszt
- 3,6 dkg margarin
- 3,3 dkg cukor
- 3 g só
- 1,6 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 tojás
Elkészítés
A tejet langyosítsuk fel, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót. Dagasszunk belőle kemény tésztát és pihentessük 20 percig. Ezt követően vágjuk szét nagyjából 5 dkg-nyi darabokra, és sodorjunk belőlük rudakat. Csigaformában vagy tetszőleges alakzatban csavarjuk fel, tegyük rá egy sütőlemezre, a tetejüket pedig kenjük meg a felvert tojással. 45 percig hagyjuk kelni, és újra kenjük át tojással. Hintsük meg egy kis cukorral, és 180 fokos sütőben negyed óra alatt süssük készre.