Rizspuding - Egyszerű desszert a mindennapokra

Ha szereted a tejberizst, akkor ezt a rizspudingot is imádni fogod! Elkészítése hasonló, próbáld ki még ma! Mutatjuk a receptjét!
Egy fazekat töltsünk meg félig vízzel, adjuk hozzá a rizst és 8 perc alatt főzzük meg. Ezt követően öntsük le a rizsről a vizet és adjuk hozzá a tejet, a cukrot, a citrom reszelt héját és a fahéjrudat. Tegyük vissza a tűzre, majd ha elkezd forrni, vegyük alacsonyabb fokozatra és kevergetve főzzük még 20-25 percig. Ha besűrűsödött, zárjuk el alatta a gázt, vegyük ki belőle a fahéjrudat, majd hagyjuk, hadd hűljön ki. Töltsük ki kis edényekbe, tartsuk hűtőszekrényben
Hozzávalók
- 250 g rövid szemű rizs
- 15 ek cukor
- 1300 ml tej
- 1 citrom héja
- 1 rúd fahéj
- 1 tk őrölt fahéj
Elkészítés
Egy fazekat töltsünk meg félig vízzel, adjuk hozzá a rizst és 8 perc alatt főzzük meg. Ezt követően öntsük le a rizsről a vizet és adjuk hozzá a tejet, a cukrot, a citrom reszelt héját és a fahéjrudat. Tegyük vissza a tűzre, majd ha elkezd forrni, vegyük alacsonyabb fokozatra és kevergetve főzzük még 20-25 percig. Ha besűrűsödött, zárjuk el alatta a gázt, vegyük ki belőle a fahéjrudat, majd hagyjuk, hadd hűljön ki. Töltsük ki kis edényekbe, tartsuk hűtőszekrényben nagyjából 3 órán keresztül, majd tálalás előtt szórjuk meg a tetejét egy kis fahéjjal.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!





























