Habkarikát a szájba és a fára: Ennél retróbbat nem találsz ki karácsonyra!

Dísznek és karácsonyi édességnek is pompás ötlet.

Habkarika

Hozzávalók:

  • 4 tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 20 dkg porcukor
  • 50 g étkezési keményítő

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét sóval meghintve kemény habbá verjük. Adagonként beleszitálunk először 15 dkg porcukrot, majd kb. 3 percig közepes fordulatszámon tovább verjük. A maradék porcukrot összekeverjük az étkezési keményítővel és adagonként a tojásfehérje masszába szitáljuk, majd óvatosan összedolgozzuk a habbal. Ha színes karikákra vágyunk, keverés közben megszínezhetjük ételfestékkel. A krémet habzsákba töltjük, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe karikákat nyomunk. Kb. 100 fokra előmelegített sütőben nagyjából 2-3 órán át szárítjuk. A kész habkarikákat édességként is elropogtathatjuk, de karácsonyfadíszként a fára is akaszthatjuk.

További édes finomságokért lapozz a következő oldalra!

Fotó, leadfotó: farkasvilmos.blogspot.com

Oldalak

Sztárok
A Mellékhatás című thrillersorozatban nyújtott fenomenális alakításáért idén ismét Sztarenki Dórának ítélték a Televíziós Újságírók Díját legjobb színésznő kategóriában. 2021-ben vehette át először a...
Lifestyle
Idén tovább emelkedett a személyi adókedvezmény azon betegségek esetében, melyek súlyos fogyatékosságnak minősülnek. Ugyanez vonatkozik azokra, akik rokkantsági járulékban, illetve fogyatékossági...
Sztárok
A TV2-nál már volt példa arra, hogy valamelyik műsorhoz egy hatalmas nevet tudtak leszerződtetni. Ilyen volt ugye Gabriela Spanic is.