Recept

Mákos aranygaluska – Egy recept, amit jobban szeretsz majd, mint az eredetit!

Ha már unod a hagyományos verziót.

Mákos aranygaluska

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 1 db tojássárgája
  • 5 dkg margarin
  • 150 ml tej
  • 5 dkg porcukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 2 dkg élesztő
  • fél citrom héja
  • csipet só

A szóráshoz:

  • 2 dkg olvasztott margarin
  • 7 dkg darált mák
  • 6 dkg porcukor

Az öntethez:

  • fél tasak vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 3 ek cukor

Elkészítés:

A langyos tejbe cukrot teszünk, és belemorzsoljuk az élesztőt. Egy tálba tesszük a többi hozzávalót, beleöntjük a felfutott élesztőt, és kézzel jó alaposan kidagasztjuk. Konyharuha alatt hagyjuk duplájára kelni, ez idő alatt pedig ledaráljuk a mákot, és összekeverjük a porcukorral. A megkelt tésztát vékonyra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és egy kisebb tepsibe tesszük, végül megkenjük a tetejét olvasztott margarinnal, és megszórjuk a cukros mákkal. Egymás tetejére rakosgatjuk a tésztát és a mákot, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Letakarjuk, és még hagyjuk 20 percet kelni, majd körülbelül ugyanennyi idő alatt aranybarnára sütjük. A cukros tejben hígra főzzük a pudingport, és a tányérra szedett galuskára öntve tálaljuk.

További két mákos süteményért lapozz!

Oldalak

Recept
Egészség
Ha nem szeretnéd már idejekorán hajfesték segítségével elfedni ősz hajszálaidat, hanem inkább egy természetes módszert próbálnál ki, ami lelassítja az őszülést, akkor jó helyen jársz, ugyanis...
Fashion&Beauty
Anderson megújhodott külleméről még kolléganője, a magyar származású Jamie Lee Curtis is elmondta a véleményét.
Lifestyle