Recept

Ez a tökéletes resztelt máj titka

Olcsó, hamar megvan és nagyon finom főétel, amit kár lenne kihagyni a receptjeink közül. Mégis sokan félnek elkészíteni, mert a máj könnyen megkeményedik és száraz lesz. Ám, most eláruljuk a trükköt, hogy puha és ízletes maradjon a tálalásig.

Hozzávalók

  • 80 dkg sertésmáj
  • 10 dkg szalonna
  • 2 nagyobb vöröshagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 tk majoránna
  • petrezselyem, pirospaprika
  • só, bors

Elkészítés

A szalonnát aprítsuk fel és pirítsuk meg. Ezt követően szedjük ki a serpenyőből és tegyük félre. Pirítsuk üvegesre a hagymát, közben pedig a májat vágjuk vékony szeletekre, borssal és majoránnával fűszerezzük, majd a szalonna zsírjában süssük fehéredésig a paprikával és paradicsommal együtt. A megtisztított és felaprított fokhagymát, petrezselymet és a fűszerpaprikát is szórjuk a serpenyőbe. Ezután öntsünk alá még nagyjából 2 dcl vizet, így ételünk jó szaftos marad és nem szárad ki. Kábé 15 percig fedő alatt, alacsony lángon főzzük össze az egészet. Ha elkészültünk, krumplipürével vagy friss kenyérrel, savanyúsággal tálaljuk.

Trükk: A májat soha ne sózd meg főzés közben, mert úgy megkeményedik és az az egészet el tudja rontani. Ez a lépés mindig a tálaláskor jöjjön!

Még két isteni főételért kattints a következő oldalra!

Leadfotó,fotó:instagram

Oldalak

Recept
Lifestyle
Egy gimnazista úgy érezte, hogy volt egy idős férfi, aki mindenbe bele akart kötni. Később neki a súlyát is elkezdte erősen kritizálni.
Sztárok
Gáspár Győző már tudja jól, hogy mi lesz a titka annak, ha visszakerül a képernyőre. A végén persze még az is lehet, hogy igaza lesz.
Lifestyle
Igyekszünk tudatosan vásárolni, és sokan fordulnak már az olcsóbb, saját márkás termékek felé a szupermarketekben. Viszont tudod, hogy valójában mit teszel ilyenkor a kosaradba?