Répatorta - Recept
A répatorta nagy szabadságot ad a készítőnek, hiszen tehetünk bele mézet, diót, mandulát, mazsolát, vagy bármilyen aszalt gyümölcsöt tetszés szerint. A következő recept egy alaptorta, amit aztán kedvünk szerint variálhatunk.
Hozzávalók
- 25 dkg sárgarépa
- 20 dkg barnacukor
- 4 tojás
- 1 citrom
- 1 kk sütőpor
- 6 dkg liszt
- margarin és liszt a forma kikenéséhez
Elkészítés
A megtisztított répát finom reszelőn lereszeljük, a citrom héjával, majd habosra keverjük a cukrot 4 tojás sárgájával és adjuk hozzá a répát, a sütőport a citrom levét, a lisztet és a sót -valamint ízlés szerint a mandulát, diót vagy aszalt gyümölcsöket. A tojásfehérjét is verjük habosra, majd óvatosan keverjük bele a cukros tojásos masszába. A tésztát öntsük kikent tortaformába, majd előmelegített sütőben süssük 40-50 percig. Ha kihűlt citrommázzal is leönthetjük, amihez porcukorhoz kell annyi citromlevet önteni, hogy sűrű masszát kapjunk.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a cikket másokkal is!