Répatorta - Recept

A répatorta nagy szabadságot ad a készítőnek, hiszen tehetünk bele mézet, diót, mandulát, mazsolát, vagy bármilyen aszalt gyümölcsöt tetszés szerint. A következő recept egy alaptorta, amit aztán kedvünk szerint variálhatunk.

Hozzávalók

  • 25 dkg sárgarépa
  • 20 dkg barnacukor
  • 4 tojás
  • 1 citrom
  • 1 kk sütőpor
  • 6 dkg liszt
  • margarin és liszt a forma kikenéséhez

Elkészítés

A megtisztított répát finom reszelőn lereszeljük, a citrom héjával, majd habosra keverjük a cukrot 4 tojás sárgájával és adjuk hozzá a répát, a sütőport a citrom levét, a lisztet és a sót -valamint ízlés szerint a mandulát, diót vagy aszalt gyümölcsöket. A tojásfehérjét is verjük habosra, majd óvatosan keverjük bele a cukros tojásos masszába. A tésztát öntsük kikent tortaformába, majd előmelegített sütőben süssük 40-50 percig. Ha kihűlt citrommázzal is leönthetjük, amihez porcukorhoz kell annyi citromlevet önteni, hogy sűrű masszát kapjunk.

Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a cikket másokkal is!

Fotó: fosters-iga.com

Oldalak

Sztárok
Kamilla királyné, ahogy a brit királyi család minden tagja, igencsak nehéz időszakon megy keresztül, bár próbálja megőrizni az összeszedettség látszatát, a testbeszéd szakértő szerint nagyon...
Egészség
A rák persze a genetika miatt kialakulhat olyan embereknél is, akik eddig teljesen egészséges életet éltek. Azonban ha háttérbe szorítasz néhány rossz szokást, akkor jóval kisebb az esélye, hogy...
Utazás
Még nem indult be a szezon, de lassan érdemes elgondolkodni, szeretnénk-e szállást foglalni a Balatonnál idén. Annyi biztos, hogy borsosabb árakra készülhetünk, mint tavaly.