Kínai édes-savanyú leves - Recept

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a csípős ételek, melyek nemcsak finomak, de egészségesek is.

Hozzávalók

  • 2 kk mogyoróolaj
  • 1/2 kk szezámolaj
  • 2 közepes sárgarépa
  • 2 közepes fehérrépa
  • 2 marék brokkolirózsa
  • 2 marék kínai gomba
  • 1 gerezd aprított fokhagyma
  • 1 liter zöldség- vagy húsleves
  • 5-6 db ecetes uborka
  • 20 dkg kockára vágott tofu
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 ek rizsecet

Elkészítés

A zöldségeket és az ecetes uborkát 4-5 cm hosszú vékony csíkokra vágjuk. Egy edényben felforrósítjuk a mogyoró-és a szezámolajat, és párolni kezdjük a zöldségeket a fokhagymával és az uborka kivételével, amíg ropogós nem lesz. Ezután a zöldségeket felöntjük az alaplével, majd beletesszük az uborkát és a tofut. Szójaszósszal és ecettel ízesítjük, végül fűszerezhetjük sóval és frissen őrölt borssal.

Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: resto.be

Oldalak

Egészség
Ha még mindig nem érted el a vágyott alakot a nyárra, akkor most mutatunk egy olyan élelmiszert, melynek hihetetlen előnyei vannak, ha minden egyes nap fogyasztasz belőle egy keveset, sőt mi több,...
Sztárok
Újabb botrányos helyzetbe csöppent a 66 esztendős színész. Baldwin nem bánt kesztyűs kézzel a zaklatójával.
Fashion&Beauty
Bejelentette első magyarországi üzletének nyitási időpontját a Primark. A nemzetközi divatáruház várva várt üzlete Budapesten, a város egyik legnagyobb bevásárlóközpontjában, az Arena Mallban kap...