Receptajánlatunk: Zöldséges lasagne

Ideális választás lehet ebédre a lasagne könnyített, húsmentes változata. Külön előnye, hogy habár húst nem tartalmaz, nagyon laktató étel.

A klasszikus olasz tésztaétel, zöldséggel bolondítva
A legkedveltebb és legismertebb olasz ételek egyike a rakott tészta, a lasagne. Rengeteg féle elkészítési módja ismert szerte a világban, igaz a legelterjedtebb a húsos változata, mi most mégis egy különleges, könnyű receptet választottunk, amibe bele lehet sütni a nyár összes ízét, a paradicsomon keresztül a paprikáig. Elkészítési ideje körülbelül egy óra, de megéri a fáradozást.

 

Hozzávalók:
1 csomag friss lasagne-lap
4 evőkanál olaj
1 nagyobb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
60 dkg vegyes zöldség
5 dl friss paradicsomlé
Só, őrölt bors, oregánó, bazsalikom
1 csokor petrezselyem
1-2 kiskanál cukor
3 dl besamelmártás
20 dkg reszelt sajt

 

Elkészítés:
Első lépésként olajon fonnyaszd meg a felaprított vöröshagymát és fokhagymát, szórd bele a lereszelt vagy felaprított vegyes zöldségeket és pirítsd meg. Ha elfőtte a saját levét, öntsd rá a paradicsomlevet. Ezután egy tűzálló tálat kenj ki olajjal és fektess bele egy réteg lasagne tésztalapot, erre kenj a zöldséges raguból körülbelül egy ujjnyi réteget, önts rá egy keveset a besamelből, majd szórd meg sajttal. Folytasd a rétegezést még egyszer, végül fejezd be tésztalapokkal, simítsd el rajta a maradék besamelt és szórd meg a megmaradt sajttal. Végezetül 180 fokon 20-25 percig addig süsd, amíg a sajt meg nem színesedik a tetején. 10-15 percnyi pihentetés után már szépen lehet szeletelni és ezután már nincs más hátra, csak a tálalás.

 

Szólj hozzá Te is!