Rántott mozzarella – belül krémes, kívül ropogós

Magában, mártogatóssal, de körettel is fogyaszthatod.

Rántott mozzarella

Hozzávalók:

  • 50 dkg mozzarella sajt
  • 2 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • bors
  • friss petrezselyemlevél
  • olaj

Elkészítés:

A sajtot ujjnyi rudakra vágjuk, a tojásokat egy csipet sóval és apróra vágott petrezselyemlevéllel felverjük. A sajtrudakat először lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk. Miután a sajtot duplán panírozzuk, még egyszer a tojásba merítjük, a végén pedig újra a zsemlemorzsába. A sajtrudakat forró olajban aranybarnára sütjük. Magában is, de paradicsomszószba mártogatva vagy rizzsel, sült krumplival is fogyaszthatjuk.

További bekapni való falatokért lapozz a következő oldalra!

Fotók: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!