Rántott hús, ahogy még nem etted – ha így hajtod, meg is töltheted

Hagyományos hétvégi ebéd mexikói köntösben.

Taco rántott csirkemell-kéregben

Hozzávalók:

  • 5 szelet csirkemellfilé
  • 1 tk só
  • 1 tk bors
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 tk kömény
  • 1 tk hagymapor
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • saláta
  • guacamole
  • mexikói paradicsomsalsa
  • chedar sajt
  • tejföl
  • koriander

A post shared by JerseyJoe50 (@jerseyjoe50) on

Elkészítés:

Egy is tálkában összekeverjük a sót, a borsot, a pirospaprikát, a köményt és a hagymaport, majd bedörzsöljük vele a kiklopfolt hússzeleteket. Ezután bepanírozzuk a csirkemellet: először a lisztben, aztán a tojásban, végül a zsemlemorzsában forgatjuk meg, majd újra a tojásban, utolsóként pedig ismét a zsemlemorzsában. A húsokat egymás mellé tesszük egy tálcára úgy, hogy a szeletek fele lelógjon róla. Ezután a tálcába helyezünk egy kisebb tálcát, amire visszahajthatjuk a csirkemellet, majd kb. fél órára mélyhűtőbe helyezzük. Ha a húsok egy kicsit megkeményedtek és már tartják a formájukat, ahogyan a hagyományos rántott húst is, bő, forró olajban kisütjük. A húsok közepén megágyazunk a salátával, ezt megkenjük az avokádós guacamoléval, erre mehet a paradicsomsalsa, végül a reszelt sajt. Tejföllel és korianderrel megszórva már fogyaszthatjuk is.

Ha úgy döntöttél, belevágsz, ez a videó segíthet neked az étel elkészítésében.

A post shared by Tasty (@buzzfeedtasty) on

Fotó: Instagram.com/jerseyjoe50; Videó: Instagram.com/buzzfeedtasty; Leadfotó: 123rf.com

További mexikói ízekért lapozz a következő oldalra!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!