Rántott hús, ahogy még nem etted – ha így hajtod, meg is töltheted
Hagyományos hétvégi ebéd mexikói köntösben.
Taco rántott csirkemell-kéregben
Hozzávalók:
- 5 szelet csirkemellfilé
- 1 tk só
- 1 tk bors
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk kömény
- 1 tk hagymapor
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- saláta
- guacamole
- mexikói paradicsomsalsa
- chedar sajt
- tejföl
- koriander
Elkészítés:
Egy is tálkában összekeverjük a sót, a borsot, a pirospaprikát, a köményt és a hagymaport, majd bedörzsöljük vele a kiklopfolt hússzeleteket. Ezután bepanírozzuk a csirkemellet: először a lisztben, aztán a tojásban, végül a zsemlemorzsában forgatjuk meg, majd újra a tojásban, utolsóként pedig ismét a zsemlemorzsában. A húsokat egymás mellé tesszük egy tálcára úgy, hogy a szeletek fele lelógjon róla. Ezután a tálcába helyezünk egy kisebb tálcát, amire visszahajthatjuk a csirkemellet, majd kb. fél órára mélyhűtőbe helyezzük. Ha a húsok egy kicsit megkeményedtek és már tartják a formájukat, ahogyan a hagyományos rántott húst is, bő, forró olajban kisütjük. A húsok közepén megágyazunk a salátával, ezt megkenjük az avokádós guacamoléval, erre mehet a paradicsomsalsa, végül a reszelt sajt. Tejföllel és korianderrel megszórva már fogyaszthatjuk is.
Ha úgy döntöttél, belevágsz, ez a videó segíthet neked az étel elkészítésében.