Rakott zöldség olasz módra - Recept
A rakott ételekkel soha nem foghatunk mellé, hiszen egyszerre finomak és gyorsan elkészíthetőek. Biztosak vagyunk benne, hogy az olasz szájíz szerint összeállított rakott zöldség az egyik kedvenced lesz!
Hozzávalók
- 50 dkg burgonya
- 50 dkg sárgarépa
- fél fej zeller
- 2 db sült csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 8 dkg vaj
- 3 dkg liszt
- 5 dl tej
- 10 dkg reszelt sajt
- őrölt bors
- só
Elkészítés
Forraljuk fel a vizet, rakjuk bele a megtisztított és csíkokra vágott zöldségeket, a zellert és a sárgarépát, és 5 percig főzzük őket. Miután ezt félreraktuk, aprítsuk fel a hagymát, és 3 dkg vajban pirítsuk meg. Szórjuk meg liszttel, és engedjük fel tejjel, majd kis lángon, folyamatosan kevergetve sűrítsük be. Adjuk hozzá a reszelt sajtot, fűszerezzük be sóval és borssal, és ezt is tegyük félre. Ezután szeleteljük fel a burgonyát, vágjuk csíkokra a húst, és pároljuk őket 3 dkg vajban, kb. 5-6 percig.
Most már csak az a dolgunk, hogy tűzálló tálba rétegezzük a burgonyát, a csirkehúst, a sárgarépát és a zellert, majd öntsük rá a hagymás, fűszeres sajtmártást. A maradék vajat forgácsokra vágva szórjuk rá, és 200 ºC-os sütőben 1 órán át süssük - fél óra után lejjeb vehetjük a sütő hőmérsékletét.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is!