Rakott zöldség olasz módra - Recept

A rakott ételekkel soha nem foghatunk mellé, hiszen egyszerre finomak és gyorsan elkészíthetőek. Biztosak vagyunk benne, hogy az olasz szájíz szerint összeállított rakott zöldség az egyik kedvenced lesz!

Hozzávalók

  • 50 dkg burgonya
  • 50 dkg sárgarépa
  • fél fej zeller
  • 2 db sült csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 8 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 10 dkg reszelt sajt
  • őrölt bors

Elkészítés

Forraljuk fel a vizet, rakjuk bele a megtisztított és csíkokra vágott zöldségeket, a zellert és a sárgarépát, és 5 percig főzzük őket. Miután ezt félreraktuk, aprítsuk fel a hagymát, és 3 dkg vajban pirítsuk meg. Szórjuk meg liszttel, és engedjük fel tejjel, majd kis lángon, folyamatosan kevergetve sűrítsük be. Adjuk hozzá a reszelt sajtot, fűszerezzük be sóval és borssal, és ezt is tegyük félre. Ezután szeleteljük fel a burgonyát, vágjuk csíkokra a húst, és pároljuk őket 3 dkg vajban, kb. 5-6 percig.

Most már csak az a dolgunk, hogy tűzálló tálba rétegezzük a burgonyát, a csirkehúst, a sárgarépát és a zellert, majd öntsük rá a hagymás, fűszeres sajtmártást. A maradék vajat forgácsokra vágva szórjuk rá, és 200 ºC-os sütőben 1 órán át süssük - fél óra után lejjeb vehetjük a sütő hőmérsékletét.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: littlegrazers.com

Oldalak

Lifestyle
Bár sokan nem veszik észre és igencsak félvállról veszik a jelenséget, a kemény víz otthonunkban bizony igencsak sok negatív következménnyel járhat.
Sztárok
A huszadik század egyik kiemelkedő, halála után is rendkívül népszerű magyar színésze volt Gózon Gyula, akinek szakmai sikerekben gazdag életét számos trauma árnyékolta be.
Sztárok
A Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában mostantól egy, a mesterséges intelligencia segítségével kreált műsorvezetőt láthatnak a nézők. Kudlik Júlia kemény bírálatot intézett Bíró...