Rakott palacsinta egyszerűen - Tuti recept gyermeknapra!

Mindjárt itt a gyermeknap és még nem tudod, mivel lepd meg csemetédet? Ha szereti a palacsintát (márpedig minden gyermek szereti, nem igaz?!), akkor ezt a rakott verziót is imádni fogja! Íme!
A lisztet keverjük el a tejjel, a tojással, az olajjal és egy csipet sóval. Kicsit hagyjuk állni, majd süssük ki belőle a palacsintákat. A gyümölcsöket mossuk meg, aprítsuk fel és adjuk hozzá a cukor felét. A mascarponét keverjük el a cukor másik felével, illetve a vaníliás cukorral. Egy palacsintát tegyünk egy tál aljár
Hozzávalók
A palacsintához
- 20 dkg liszt
- 6 dl tej
- 3 db tojás
- 3 ek étolaj
- csipet só
A töltelékhez
- 30 dkg vegyes gyümölcs
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A lisztet keverjük el a tejjel, a tojással, az olajjal és egy csipet sóval. Kicsit hagyjuk állni, majd süssük ki belőle a palacsintákat. A gyümölcsöket mossuk meg, aprítsuk fel és adjuk hozzá a cukor felét. A mascarponét keverjük el a cukor másik felével, illetve a vaníliás cukorral. Egy palacsintát tegyünk egy tál aljára, erre kanalazzunk a mascarponés keverékből, majd a gyümölcsből. Erre jöhet még egy szelet palacsinta, majd újra a mascarpone és a gyümölcs. Addig rétegezzük, míg el nem fognak a hozzávalók. A torta tetejét díszíthetjük bármivel, akár csokoládéöntetet is önthetünk rá.




























