Rakott palacsinta
Ha nincs időnk tortát sütni, elég, ha egymásra pakolunk jó néhány palacsintát, az egyes palacsinták közé pedig ízlés szerint rakhatunk bármit – lekvárt, nutellát, pudingot, csoki-vagy mogyórókrémet stb. – és máris kész a „torta”, vagyis a rakott palacsinta.
Hozzávalók
- 15 dkg liszt
- 1-2 dl ásványvíz
- 2 evőkanál cukor
- fél dl olaj
- csipetnyi só
- bármilyen töltelék a palacsinták közé
Elkészítés
Először is megsütjük a palacsintákat, melyek közül néhányat vastagabbra készítünk, mint szoktunk, hogy legyen tartása. Ezután minden egyes lap közét megkenünk ízlésünk szerint bármilyen töltelékkel, legyen az baracklevkár, csokis vagy vaníliás puding, nutella vagy mogyorókrém. A tetejét is megkenhetjük bármilyen szósszal vagy díszíthetjük gyümölcsökkel.
Tálalása melegen és hidegen egyárant jó, de érdemes hűtőbe tenni, hogy megszilárduljon és lehessen szeletelni.
Ha imádod a palacsinta bármelyik formáját, kóstold meg a fagyis palacsinta receptünket is!