Pingvin szelet

Könnyed, gyorsan elkészíthető sütemény, amely színeiben a pingvinekre emlékezteti az embert. Talán nem véletlen a neve sem, pingvin szelet.

Hozzávalók

A mázhoz:

  • 35 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg margarin
  • 1,5 dl tej

A rátéthez:

  • 3dl tej
  • 5 dl tejszín
  • 10 g tortazselé

A piskótához:

  • 6 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 dkg kakaópor
  • 16 dkg finomliszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 3 evőkanál víz

Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük. A sárgáját, a vizet és a cukor másik felét pedig krémesre keverjük. Ezután összekeverjük a fehérjehabot a sárgájakrémmel, hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport és a kakaót. Óvatosan összekeverjük. Ezután belerakjuk egy margarinal kikent és belisztezett tepsibe. Előmelegített sütőben 190 fokon, 15-20 percig sütjük. Miután kihűlt, kettévágjuk.
Ezután elkészítjük a zselatint. A mázhoz a margarint, a tejet és a csokoládét lassan felmelegítjük amíg el nem kezd sűrűsödni, majd levesszük a gázról. A még langyos zselatint a maradék tejhez öntjük. A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a zselatinos tejet. Néhány percig kevergetjük. A piskóta alsó részét a tepsibe rakjuk és rákenjük a krém felét. Ráöntjük a csokoládémáz háromnegyedét és rákenjük a krém másik felét. Betakarjuk a piskóta felső részével. Végül a tetejére öntjük a csokoládémáz maradékát, berakjuk a hűtőbe, majd felszeleteljük.

Isteni süteményt kapunk! Igazi vendégváró finomság! Kóstold meg csokis sütemény receptünket is!

Oldalak

Lifestyle
Manapság már szinte minden háztartásban megtalálható a kompakt légkeveréses sütő, sokan azonban elkövetnek vele egy komoly hibát, amely az egészségre is káros lehet.
Sztárok
Károly egykori asszisztense szerint Nagy-Britannia egykori leggyűlöltebb nőjéből nemcsak hogy királyné lett, de még egy olyan dologra is sikerült szert tennie az utóbbi időben, amiről azt gondolta,...
Lifestyle
Az Oroszlán izgalmas híreket hall egy női ismerősétől. Napi horoszkóp!