Rakott kel karfiollal - A laktató finomság
A rakott kel egy igazán laktató finomság, amelynek elkészítése nem is olyan bonyolult. Mutatjuk, hogyan varázsolhatjuk mi is az asztalunkra!
Hozzávalók
- 1 közepes kelkáposzta
- 1 közepes karfiol
- fél kg darált hús
- 2 dl tejföl
- 2 db tojás
- 2 vöröshagyma
- só, bors
- petrezselyem, kakukkfű, zsálya
Elkészítés
A hagymát aprítsuk fel és olajon pirítsuk meg. A húst tegyük rá, ízesítsük a fűszerekkel és főzzük készre. Egy másik edényben főzzük meg a karfiolt és a kelkáposztát. Egy tepsit vajazzunk ki és helyezzük el az alján a kelkáposztalevelek felét. A karfiolt adjuk hozzá a húshoz, kissé törjük össze, keverjük össze és hagyjuk, hadd főjön össze. Ezt a masszát borítsuk rá a káposztával kibélelt tepsibe, tegyük a tetejére a maradék káposztaleveleket, aztán öntsük rá a tojással elkevert tejföllel. Nagyjából fél óra alatt süssük meg.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!