Rakott kel karfiollal - A laktató finomság

A rakott kel egy igazán laktató finomság, amelynek elkészítése nem is olyan bonyolult. Mutatjuk, hogyan varázsolhatjuk mi is az asztalunkra!

Hozzávalók

  • 1 közepes kelkáposzta
  • 1 közepes karfiol
  • fél kg darált hús
  • 2 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • 2 vöröshagyma
  • só, bors
  • petrezselyem, kakukkfű, zsálya

Elkészítés

A hagymát aprítsuk fel és olajon pirítsuk meg. A húst tegyük rá, ízesítsük a fűszerekkel és főzzük készre. Egy másik edényben főzzük meg a karfiolt és a kelkáposztát. Egy tepsit vajazzunk ki és helyezzük el az alján a kelkáposztalevelek felét. A karfiolt adjuk hozzá a húshoz, kissé törjük össze, keverjük össze és hagyjuk, hadd főjön össze. Ezt a masszát borítsuk rá a káposztával kibélelt tepsibe, tegyük a tetejére a maradék káposztaleveleket, aztán öntsük rá a tojással elkevert tejföllel. Nagyjából fél óra alatt süssük meg.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: seriouseats.com

Oldalak

Utazás
Bár Ázsiában őshonosak, a cseresznyefák valójában az egész világon virágoznak, és nem is kell olyan messzire utaznunk azért, hogy káprázatos, rózsaszínbe borult utcákban gyönyörködhessünk.
Sztárok
Bajor Imre még Jáksó Lászlót is meg tudta lepni, aki mindig elővett néhány botrányos viccet a műsorban. Anno még ez is lemehetett az RTL Klub képernyőjén.
Egészség
Nincs mese, a dohányosok testtömege általában valóban alacsonyabb, mint a nemdohányzóké. A kutatók megvizsgálták, van-e összefüggés.