Desszert krumpliból? Miért ne! - Szirupos édesburgonya almával

Délután van és nassolnál valamit, ami nem hizlal? Akkor a következő receptet ki kell próbálnod! Tele van vitaminokkal és igazi őszi hangulatot varázsol a konyhádba!

Hozzávalók

  • 2 alma
  • 2 kisebb édesburgonya
  • 2 és fél ek sótlan vaj
  • 5 tk juharszirup
  • 1 tk fahéj
  • ¼ tk szegfűbors
  • ¼ tk őrölt szegfűszeg
  • ¼ tk szerecsendió
  • ⅛ tk só

Elkészítés

Az édesburgonyát hámozzuk meg, kicsit szurkáljuk meg, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük addig, amíg kissé megpuhul, de még nem sül meg (kb. 20 perc). Ezután szeleteljük fel, és a felét helyezzük el egy tűzálló edény alján. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, keverjük hozzá a juharszirupot és a fűszereket. Ebből a keverékből csorgassunk az édesburgonyára. Az almát szeleteljük fel és a felét helyezzük az édesburgonyára. Öntsünk rá a szirupból, majd még egy-egy réteg édesburgonyát és almát helyezzünk rá. Ha az összes szirupot ráöntöttük, tegyük be sütőbe és 30-40 perc alatt süssük készre.

Fotó: gannett-cdn.com

Oldalak

Sztárok
Ma a DJ és producer világsztár, Kygo bejelentette 2024-es világkörüli turnéjának észak-amerikai és európai állomásait. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között...
Lifestyle
A bűnözők magánszemélyeket próbálnak meg rávenni arra, hogy egy „MNB által támogatott” víruskezelő programot töltsenek le.
Egészség
Bár sokan egyből kidobják a banán héját, miután megették a gyümölcsöt, rosszul teszik, ugyanis sokféleképpen felhasználhatjuk a banán külsejét - még a bőrünkkel is csodát tehet.