Rakott burgonyás, gombás csirkemell – Egy kiadós és elronthatatlan ebédötlet

A vasárnapi menü sztárja lesz ez a pofonegyszerű fogás.
Rakott burgonyás, gombás csirkemell
Hozzávalók:
- 2 db csirkemellfilé
- 6 db burgonya
- 25 dkg csiperkegomba
- 2 dl tejszín
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kk pirospaprika
- kakukkfű, oregánó
- bazsalikom, tárkony
- só, bors
- mozzarella
Elkészítés:
A csirkemellet alaposan megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk. A tejszínt ezután összekeverjük a pirospaprikával, valamint ízlés szerint kakukkfűvel, oregánóval, bazsalikommal, tárkonnyal és sóval, borssal fűszerezzük, végül pedig hozzányomjuk a fokhagymagerezdeket, és felöntjük körülbelül 1,5 dl vízzel, majd alaposan elkeverjük az egészet. A burgonyát meghámozzuk, és uborkareszelőn vékony szeletekre vágjuk: a krumpli egyik felét egy hőálló tál aljára rakjuk, erre fektetjük rá a hússzeleteket. A gombát kevés vízen, sóval, kakukkfűvel és a felkockázott vöröshagymával megpároljuk, ha pedig elkészült, a leve nélkül a húsra halmozzuk. Befedjük az egészet a maradék burgonyával, és leöntjük a fűszeres tejszínnel. Alufóliával lefedve 180 fokon 35 percig sütjük, ezután levesszük a fóliát, a tetejére pedig felkarikázott mozzarellát teszünk, majd további 15 percig sütjük, amíg a sajt aranybarnára nem pirul.