Rakott burgonyás, gombás csirkemell – Egy kiadós és elronthatatlan ebédötlet

A vasárnapi menü sztárja lesz ez a pofonegyszerű fogás.

Rakott burgonyás, gombás csirkemell

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemellfilé
  • 6 db burgonya
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 2 dl tejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk pirospaprika
  • kakukkfű, oregánó
  • bazsalikom, tárkony
  • só, bors
  • mozzarella

Elkészítés:

A csirkemellet alaposan megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk. A tejszínt ezután összekeverjük a pirospaprikával, valamint ízlés szerint kakukkfűvel, oregánóval, bazsalikommal, tárkonnyal és sóval, borssal fűszerezzük, végül pedig hozzányomjuk a fokhagymagerezdeket, és felöntjük körülbelül 1,5 dl vízzel, majd alaposan elkeverjük az egészet. A burgonyát meghámozzuk, és uborkareszelőn vékony szeletekre vágjuk: a krumpli egyik felét egy hőálló tál aljára rakjuk, erre fektetjük rá a hússzeleteket. A gombát kevés vízen, sóval, kakukkfűvel és a felkockázott vöröshagymával megpároljuk, ha pedig elkészült, a leve nélkül a húsra halmozzuk. Befedjük az egészet a maradék burgonyával, és leöntjük a fűszeres tejszínnel. Alufóliával lefedve 180 fokon 35 percig sütjük, ezután levesszük a fóliát, a tetejére pedig felkarikázott mozzarellát teszünk, majd további 15 percig sütjük, amíg a sajt aranybarnára nem pirul.

További két rakott ételért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!